offert

Diamantslipning

Perfekta golv
 

Golv

Slipning stengolv

Vi utför slipning av stengolv i Stockholm. Ett stengolv kommer till slut att hamna i ett läge där någon form av bearbetning och slipning krävs. Vi har lång erfarenhet av att slipa stengolv med diamantslip. Vi använder tekniskt framställda diamanter för att slipa till den rätta glansiga ytan på stengolvet. Beroende på slitage nyttjas olika grovlekar och kvaliteter och sista diamantslipningen görs med en finare diamant. Därefter kristalliseras ytan som blir hård, slitstark och med en glansig yta. Efter det  impregneras stengolvet för att bli vattentät och slutligen sista lagret impregnering för att göra golvytan 100% halkfri.

Golv

Dimantslipning Stockholm

Vi har som standard tre olika nivåer av diamantslipning av stengolv. Vid djupare repor än 0,5 mm krävs mer slipningar än dessa förslag. De flesta golv går att få fina men kan kräva mer tid och flera diamanttyper. Golvet får efter vår diamantslipning och behandling en mycket blank, slitstark och lättstädad yta som endast rengörs med vatten.

Golv

Priser på diamantslipning & slipning stengolv

Diamantslipning av stengolv med synliga repor (780:- / m²)

Diamantslipning av ett stengolv (6–11 stegsslipning) utförs med ett brett sortiment av tekniskt framställda diamanter. Detta innebär att ca 80–85 % av reporna på golvet försvinner.

Den första slipdiamanten är grövre och kapar alla ojämnheter och sedan går man successivt till finare och finare slipdiamanter för att få den riktigt fina ytan. Vatten tillförs hela tiden vid slipningen som smörj och kylmedel. Vid större ytor används stora maskiner och vid trånga ytor används handmaskiner. När hela stengolvets yta fått samma vackra ton börjar man behandla golvet.

Diamantslipning vid lätt slitage (369:- / m²)

Stengolv med mindre slitage klarar sig med en lättare slipning med en mjukare diamant, slipas normalt 3–5 steg. och ca 25 % av reporna försvinner.

Uppfräschning med diamant (120:- / m²)

Stengolv som har förlorat sin glans utan synliga repor bör klara sig med en diamantslipning i 1-steg med en fin diamant.

Impregnering & Kristallisering

Efterbehandlingen efter någon av våra diamantslipningar består av kristallisering för att få en hård slitstark glansig yta och impregnering i två steg för att få golvet först vattentätt och sist 100 % halkfritt.

 

Impregnering kan användas på alla typer av naturstensgolv inklusive klinkers. Det är även den metod som vunnit stor genomslagskraft i USA och används av flera stora hotellkedjor.

Underhåll stengolv (33:- / m²)

Vi rekommenderar ett årligt underhåll av golven för att glansen skall bevaras. En maskinskurning och polering med impregnering behåller den fina glansen på golvet. Golvet kan fortsättas rengöras med H₂O (vatten).

Golv

Före & Efter slipning av stengolv

Stengolv som har förlorat sin glans slipas och poleras för att få upp lystern. 

Rekommenderat företag sedan 2018

Vi har ”Nöjd Kund Garanti”! Det är en trygghet för er som kund och en självklarhet för oss! Skulle något mot förmodan inte överensstämma enligt beställd tjänst rättar vi till det. Vår service skall alltid uppfylla era förväntningar och våra högt ställda krav på oss själva. Vi har väldigt nöjda kunder med långa relationer.

Kvalitetsuppföljning sker enligt den Nordiska standard INSTA 800 med beteckning SS627801
som används för att utvärdera städkvalitet.

Se vad andra tycker om oss: www.reco.se/di-mas-ab

5/5